De Ronde Bleek

3.4/5 Waardering (107 beoordelingen)

De ronde bleek is een karperwater met een oppervlakte van ca. 2,5 hectare. De Ronde Bleek kent veel variatie als het gaat om pleisterplekken voor de karpers. Rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, zandbanken met 0,5 tot 3 meter water, flauwe taluds, steile taluds en dieptes tot 10 meter, zachte bodems en harde bodems.

Het visbestand op de Ronde Bleek

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit ongeveer 160 spiegel, schub en rijenkarpers in de gewichtsklasses van 6 tot 46 pond. Er zwemmen diverse 15 kilo + vissen en een aantal 20 kilo+ vissen De karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd in het karpermeer. De laatste uitzetting van karpers is gedaan eind 2013. Er zijn toen 14 karpers overgezet van de kweekvijver, naar de karpervijver.

Het visbestand is opgebouwd uit ca. 35 % ”Valkenswaard” spiegels, ca. 40 % ”Villedon” spiegels, 5 % Hongaarse spiegels, en ca.20 % schubkarpers.

Daarnaast zitten er 7 graskarpers waarvan de grootste ruim 100 cm en ruim 15 kg is. Ook zwemmen er 2 diamantsteuren tot over de meter. Ongeveer 2/3 van het karperbestand bestaat uit spiegelkarpers en 1/3 zijn schubkarpers. De vissen zijn afkomstig van bonafide leveranciers en betrouwbare herkomst en tot de huidge formaten opgekweekt op De Ronde Bleek zelf. De rijkdom aan natuurlijk voedsel, de aangename watertemperatuur (door de diepte) en het bijvoeren van de eigenaar zorgen voor een gezonde en goed groeiende karperpopulatie, die niet zomaar opgeven tijdens een dril!

De Faciliteiten

Op de Ronde Bleek zijn zeer goede faciliteiten aanwezig. Direct aan het meer is een ruimte met douche, toilet, twee urinoirs, een wasbak, magnetron, koelkast en diepvries. Op enkele minuten lopen van het meer bevindt zich een kantine, hier is ook een toilet aanwezig. Tevens kan hier drinken, soep en een kleine versnapering worden gekocht.
Het is ook mogelijk om een appartement te huren. Deze ligt naast de kantine op enkele minuten lopen van het meer. Het volledig ingericht appartement biedt plaats voor 4 personen en is voorzien van een woonkamer, keuken (incl potten en pannen), douche, toilet en 2 slaapkamers met ieder 2 éénpersoonsbedden.

De stekken op de Ronde Bleek

Op de Ronde Bleek zijn 6 stekken aangelegd. De stekken 2b, 3 en 4 bestaan uit een hardhouten plateau van 4,5 x 2,25 m en trap tot aan de waterlijn.

Op het plateau kunnen de rodpods met hengels geplaatst worden. (het is ook mogelijk met losse steunen te vissen).

Stek 1 en 2a bestaat uit een flauw aflopend talud met daarover heen kunstgras om uitglijden te voorkomen.

Op stek 5 zijn verschillende niveaus gemaakt, deze zijn tevens voorzien van kunstgras. Op iedere stek bevind zich een schepnet, onthaakmat, weegzak en weegpaal met daaraan afvalbak. (laat je weegzak, onthaakmat en schepnet dus ook thuis!)
Elke stek is voorzien van een grote vissershut van 3,6 meter bij 4,25 meter.

Reacties (1)

  • Maarten

    Maarten

    14 augustus 2017 op 21:16 |
    Heeft u nog ruimte voor 2 vissers in het weekend van 25 en 26 augustus 2017?

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Campings aan het water

Niet op zoek naar een betaalwater maar naar een camping aan het water? Kijk dan eens op www.campingsaanhetwater.nl , dé site met de mooiste campings aan het water in binnen- en buitenland