Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

De Meeren

3.2/5 Waardering (254 beoordelingen)

 De Meeren maakt deel uit van het gebied “De Kuilen” gelegen tussen de dorpjes Mill en Langenboom. Het water van de Meeren is het oudste van de drie hoofdplassen. De Meeren is gegraven aan het begin van de jaren ’40. In die tijd groeven onze oosterburen verspreid door Brabant een aantal plassen waaruit zand werd gewonnen voor de aanleg van het “Duitse Lijntje”

Na de Tweede wereldoorlog heeft het gebied zijn functie als zandgroeve behouden en tot op de dag van vandaag breidt het meren-complex zich uit. Het water van De Meeren daarentegen is zijn vergunning voor zandwinning eind jaren ’80 kwijt geraakt. Sindsdien wordt de grond rond de plas door eigenaar familie Thijssen gebruikt als bedrijfsterrein voor Thijssen Dredging Equipment B.V. Op het terrein liggen nog enkele materialen van Thijssen Dredging Equipment B.V.

De Meeren is een zeer gevarieerd water. De waterdiepte varieert van 30 cm tot 18 meter. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en grind met in de diepere geulen een laagje stofzand dat op de visvinder goed zichtbaar is. Het water van De Meeren is zeer helder en een zichtafstand van 5 meter is geen uitzondering. Doe hier uw voordeel met het observeren! In het water bevinden zich enkele ondiepe hoeken waar de karper zich graag schuil houdt en waarin het voorjaar gepaaid wordt. In de zomer is er wier aanwezig, echter zijn er genoeg open plekken om te vissen. Mede door het wier is het verplicht(!) om een boot te gebruiken tijdens het drillen van een vis. Het wier zorgt voor veel natuurlijk voedsel en bescherming voor de jonge vissen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de natuurlijke aanwas van de afgelopen seizoenen heeft kunnen overleven.

 

Voor de karpervissers zijn 9 natuurlijke stekken aangelegd. De stekken variëren in ruimte. Sommige bieden plaats om comfortabel met twee grote bivvy’s voor langere tijd te verblijven, andere stekken liggen wat meer verstopt en zijn prima te bevissen met een brolly of shelter. Naast aangelegde stekken is dit water ook zeer geschikt om te gaan stalken. Maar hier dus gebruik van. Zorg alleen dat u niet bij de zware obstakels vist (zie plattegrond). De stekken zijn prima te voet bereikbaar, maar gemakkelijker is om uw spullen in een boot te laden en naar uw stek te varen.

De Meeren wordt verhuurd per koppel of per groep. Er zitten geen andere karpervissers op het meer als u het meer afhuurt.De Meeren is een zeer bijzondere locatie in Nederland. Dit willen wij en de beheerders van De Meeren graag zo houden. Daarom is er besloten dat er slechts 15 weken per seizoen gevist wordt.

 

 

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.