Carpvalley

3.2/5 Waardering (206 beoordelingen)

Het landgoed is 4,8 hectare volledig omheind en het water is 2,2 hectare. Er zijn dieptes gemaakt tot 2 meter en 4 eilanden Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd. 

Onderstaand een prachtig filmpje van Carpvalley gemaakt door Peter Vlasveld geplaatst op youtube

Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel en schub karpers. Er zwemt een mix van jonge zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand zware Franse bakken.

In de winter van 2016/2017 heeft er grote een uitzetting plaatsgevonden. Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft 50-karpers variërend tussen de 12 en 21,5 kg met een gemiddeld gewicht bij uitzetting van 14,8 kg. Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20 kg grens.

Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel en -schubkarpers van een originele bestand. Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper(2-3kg) en dezen geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder of penhengel.

Carpvalley opent haar deuren voor het eerst vanaf september 2017. Zij bieden een 8-tal weken aan om hierdoor de vis te laten wennen aan hengeldruk

Reacties (2)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Campings aan het water

Niet op zoek naar een betaalwater maar naar een camping aan het water? Kijk dan eens op www.campingsaanhetwater.nl , dé site met de mooiste campings aan het water in binnen- en buitenland